صفحه اصلی / مسائل اجتماعی / مهریه را کی داده؟کی گرفته؟هم می دهند، هم می گیرند

مهریه را کی داده؟کی گرفته؟هم می دهند، هم می گیرند

مهریه را کی داده؟کی گرفته؟هم می دهند، هم می گیرند?

چه بسا شوهر باید مهریه را به خانواده همسر متوفای خویش، پرداخته و همچنین مواردی که عروس، مهریه را از خانواده همسر متوفی خود گرفته است.چرا که با فوت، تمام دارائی متوفی (اعم از اموال و حقوق، بدهی و سایر دیون) به وراث وی منتقل می گردد. به علاوه اینکه نخست مهریه همسر را از اموال متوفی می دهند، سپس اگر مالی مانده باشد، میان وراث تقسیم می کنند.
با تصویب قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱، این تصور میان مردم رایج گشت که قانون تنها ۱۱۰ سکه طلا را تائید می کند و بیشتر از آن، مورد پذیرش دادگاه ها نیست.
این تصور، کاملا اشتباه است و مهریه به هر میزانی که توافق شده باشد، قطعی و لازم الاجراست. تنها تفاوتی که ایجاد شده، در قانون جدید، بار اثبات دعوای اعسار از پرداخت یکجای مهریه به میزان بیش از ۱۱۰ سکه طلا، تغییر داده شده است.
به عبارت ساده قانون فرض را بر این می گذارد که مردانی که طبق قانون ایران، ازدواج کرده اند، مهریه بیش از ۱۱۰ سکه طلا را نمی توانند یکجا پرداخت کنند مگر همسرانشان با معرفی اموال، بتوانند خلاف این موضوع را ثابت کنند.

نتیجه اینکه ; مرد باید مهریه بیش از ۱۱۰ سکه طلا را به صورت قسطی طبق نظر دادگاه، پرداخت نماید البته مشروط بر آنکه دعوای اعسار را مطرح کرده باشد و ممکن است کل مهریه، قسطی شود.

در باره hashtarkhani

همچنین بررسی کنید

حقوق زنان در قانون اساسی ج.ا.ا

حقوق زنان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به تدوین دکتر یاسر هشترخانی؛ خانواده واحد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *