صفحه اصلی / مسائل اجتماعی / آئین‌دادرسی‌کیفری

آئین‌دادرسی‌کیفری

#آئین‌دادرسی‌کیفری

? #قرارها
قرار ها به دو دسته تقسیم می شوند که به شرح ذیل است:

۱. قرار های اعدادی
۲. قرار های نهایی

✳️ #قرارهای‌اعدادی
قرارهای اعدادی (یا همان تمهیدی یا مقدماتی) این قرارها پرونده را معّد و مهیّا میکند برای رسیدگی مثل ارجاع امر به کارشناسی ، قرار معاینه محّل ، قرار تحقیقات محلّی، قرار عدم صالحیت.

✳️ #قرارهای‌نهایی
محتوای این قرارها اظهار نظر در مورد اتّهام متهّم و لزوم یا عدم لزوم ارسال پرونده به دادگاه جهت محاکمه متهم است.

❇️ #نکته
پس در نتیجه بازپرسی تحقیقات مقدماتی را انجام میدهد و در طول این تحقیقات قرارهای تمهیدی مختلفی مثل قرار معاینه محلّ،قرار تأمین کیفری و … میتواند صادر کند ولی در انتهای این تحقیقات باید در قالب قرار نهایی اظهار نظر کند و این قرارهای نهایی تعدادشان محدود است.

❇️ #نکته
قرارهای نهایی موجب پایان تحقیقات میشود.

❇️ #نکته
برخلاف قرارهای اعدادی، قرارهای نهایی باید برای اظهار نظر نزد دادستان فرستاده شوند. در قرار اعدادی استثناءِ هم وجود دارد مثل قرار بازداشت موقت که یک قرار اعدادی است اما بدلیل اهمیت آن، برای اظهار نظر نزد دادستان فرستاده می شود. محدوده زمانی برای ارسال پرونده بعد از صدور قرار نهایی نزد دادستان پیش بینی نشده است اما به موجب ماده ۲۶۵ قانون آیین دادرسی کیفری، دادستان باید ظرف ۳ روز در خصوص قرار های نهایی بازپرس اظهار نظر نماید.

❇️ #نکته
ماده ۲۶۴ قانون آیین دادرسی کیفری مقرر می دارد《 پس از انجام تحقیقات لازم و اعلام کفایت و ختم تحقیقات، بازپرس مکلف است به صورت مستدل و مستند، عقیده خود را حداکثر ظرف پنج روز در قالب قرار مناسب، اعلام کند》بنابراین مدت صدور قرار های نهایی بعد از اعلام ختم تحقیقات مقدماتی ۵ روز می باشد.

در باره hashtarkhani

همچنین بررسی کنید

حقوق زنان در قانون اساسی ج.ا.ا

حقوق زنان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به تدوین دکتر یاسر هشترخانی؛ خانواده واحد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *