صفحه اصلی / مسائل اجتماعی / نقض حقوق اصحاب دعوا مستند به آیین نامه اجرایی

نقض حقوق اصحاب دعوا مستند به آیین نامه اجرایی

نقض حقوق اصحاب دعوا مستند به آیین نامه اجرایی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و کانون انها

با تنظیم آیین نامه اجرایی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و کانون انها و با استقرار دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی؛ طرح هر گونه دادخواست (با اختلاف زمانی در حوزه ها مختلف قضایی ) و بنا به رویه جاری، تنها و تنها از طریق این دفاتر، ممکن شد!
این الزام عملی اگر چه مستند محکم قانونی ندارد، در مواردی به آشکاری ناقض قانون ایین دادرسی است و میتواند موجب مسئولیت کارگزاران عدالت قضایی باشد.
مثلا مطابق قانون ایین دادرسی مدنی طرح دادخواست تقابل “تا پایان اولین جلسه دادرسی ” از حقوق خوانده دعواست.
چنانچه خوانده در روز قبل از رسیدگی دادخواست تقابل خود را ثبت ننماید سوال اساسی این است ایین نامه مصوب چه مکانیزمی در تضمین “حق خوانده” در طرح دادخواست تقابل در جلسه دادرسی یا به عبارت صحیحتر تا پایان جلسه دادرسی پیشبینی کرده است.

با نظری بر این ایینامه معلوم میشود چنین پیشبینی ای نشده است و به دلیل تازگی امر ،برخی همکاران ارجمند از نحوه عملی ان بی اطلاعند.
در مثالی دیگر؛ خوانده دعوا پس از محکومیت غیابی ،جلب شده است و در دادگاه حقوقی اورده شده است، روشن است در این وضع اصلا امکان ثبت دادخواست واخواهی برای وی از طریق دفاتر خدمات قضایی ممکن نیست.
در فرض اخیر، شعب ارجاع دادگاه ها غالبا همکاری نموده و ثبت و ارجاع دادخواست فیزیکی عملا با مشکلی مواجه نیست.

اما در مورد دادخواست تقابل ، با پرسجو از یکی از کارمندان ثبت و ارجاع دادخواست در مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران، معلوم شد ثبت دادخواست در این وضع پذیرفته نمیشود و خوانده دعوا لزوما باید دادخواست تقابل خود را در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی به ثبت برساند!

اگر چه عدم ثبت دادخواست تقابل در این وضع به صرف وجود ایین نامه که در ماده دوم خود می اورد “ماده ۲ـ اشخاص حقیقی یا حقوقی جهت طرح و پیگیری دعاوی و شکایات و سایر امور قضایی، از طریق «دفاتر خدمات قضایی» یا «درگاه خدمات قضایی» و با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی و مخابراتی اقدام می‌نمایند.”
پذیرفتی نیست و یحتمل می تواند موجب مسئولیت مستنکف باشد از این نظر که “آزادی ” خوانده دعوا را نیز در طرح دادخواست تقابل به زمانی پیش از وقت رسیدگی محدود (سلب ) می نماید؛ میتواند محل ایراد باشد

در باره hashtarkhani

همچنین بررسی کنید

حقوق زنان در قانون اساسی ج.ا.ا

حقوق زنان در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به تدوین دکتر یاسر هشترخانی؛ خانواده واحد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *