صفحه اصلی / اخبار سایت / سه سال حبس برای خیانت در امانت ۹۰ میلیون دلاری! 

سه سال حبس برای خیانت در امانت ۹۰ میلیون دلاری! 

سه سال حبس برای خیانت در امانت ۹۰ میلیون دلاری! 

 

“موضوع مفقود شدن دکل نفتی متعلق به ایران واقعیت دارد و با پیگیری و شکایت ما پرونده ای در این خصوص تشکیل شده است.” این اظهارت وزیر نفت در تیرماه سال ۱۳۹۴  سرآغازی بر جدی شدن یکی از مهم‌ترین پرونده‌های نفتی در افکار عمومی ایران بود پرونده‌ای که در همان هنگام باعنوان پرونده “دکل‌ گمشده” مشهور شد.

 

? حالا باگذشت بیش از سه سال از طرح این موضوع در افکار عمومی، دادگاهی در ایران احکام مربوط به متهمان این پرونده را صادر کرده است. بر این اساس علی طاهری مطلق، مدیر عامل سابق شرکت تأسیسات دریایی و متهم ردیف اول این پرونده، با اتهام خیانت در امانت از طریق اتلاف و افقاد، به تحمل سه سال حبس محکوم شد.همچنین مراد شیرانی، متهم ردیف دوم پرونده، به تحمل شش ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی و سیدرضا مصطفوی طباطبایی، متهم ردیف سوم پرونده، به اتهام خیانت در امانت از طریق تصاحب مال، به تحمل سه سال حبس محکوم شدند.

 

? صدور رای دادگاه ” پرونده دکل نفتی” گمشده در ایران اما در حالی اتفاق افتاد که پیشتر خبری در خصوص ابلاغ پیش‌نویس رای دادگاهی لندن در همین خصوص انتشار یافته بود.  دادگاه لندن، در اسفند سال ۹۷ و در پیش‌نویس حکم خود که طبق روال دادگاه لندن پیش از صدور در اختیار متهم و شاکی قرار می‌گیرد، سه متهم (طاهری، شیرانی و عمر کامل) را به پرداخت ۸۷ میلیون دلار و متهم دیگر پرونده (مصطفوی) را به پرداخت سه میلیون دلار به شرکت تأسیسات دریایی محکوم کرده است. این در حالی است که در حکم اولیه روز گذشته دادگاه  در ایران، دو متهم (طاهری و مصطفوی) به تحمل سه سال حبس و یک متهم دیگر (شیرانی) به تحمل شش ماه حبس محکوم شده‌اند . در حکم خبری از رد مال نیست.

 

? هر چند به نظر می رسد که سکوت دادگاه ایرانی  در مورد رد مال ۹۰ میلیون دلاری با هدف جلوگیری از تداخل با رای دادگاه انگلیسی بوده اما کیفر در نظر گرفته شده برای مجرمان با توجه به حساسیت‌های جامعه، حالا خود به محل پرسش تبدیل شده است. آیا احکام صادره تناسبی با جرائم روی داده در این پرونده دارد؟

 

?  شایان ذکر است پرونده ” دکل‌ها گمشده” از جمله پرونده‌های مشهورِ مربوط به دور زدن تحریم‌ها در دولت دهم است. پرونده‌ای که تنها بخشی از خسارت‌های وارده به مردم ایران در نتیجه تسلط عده‌ای بر ” تکنیک‌های دور زدن تحریم‌ها” در دور قبلی تحریم‌ها را به نمایش دید عموم گذاشت.

 

? جالب اینکه بر اساس اعلام یکی از متهمان پرونده بخش مهمی از پول به سرقت رفته از مردم ایران توسط متهم ردیف سوم پرونده صرف حمایت از کمپین انتخاباتی ترامپ  و همچنین سرمایه‌گذاری در صنعت شراب‌سازی شده است !

در باره hashtarkhani

همچنین بررسی کنید

نکاتی مهم از قراردادهای (BOT)

دکتر یاسر هشترخانی حقوقدان و تحلیل‌گر مسائل سیاسی در باره قردادهای (BOT) می‌نویسد: نكاتی مهم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *