صفحه اصلی / حقوق بین الملل / خروج روسیه از توافق تولید، بلوف یا تهدید واقعی؟!

خروج روسیه از توافق تولید، بلوف یا تهدید واقعی؟!

? خروج روسیه از توافق تولید، بلوف یا تهدید واقعی؟! 

 

” روسیه در جنگ نفت با آمریکا ساکت نخواهد نشست حتی اگر به قیمت خروجش از توافق با اوپک باشد.” این بخشی از اظهارات وزیر دارایی آمریکا در خصوص شرایط این کشور در بازارهای جهانی نفت است.  ابراز نگرانی روس‌ها از شرایط بوجود آمده در بازارهای جهانی در چند سطح قابل تحلیل و ارزیابی است. سطح اول به رقابت فشرده با ایالات متحده در بازار نفت مربوط است. روس‌ها معتقدند در سایه اجرای توافق کاهش تولید میان اوپک و روسیه، آمریکا هم‌زمان با افزایش تولید، سهم خود را در بازار بالا خواهند برد. در حقیقت کشورهای عضو اوپک و روسیه با پایبندی به این توافق سهم خود در بازار را به آمریکایی‌ها واگذار می‌کنند. سطح دوم تحلیل اما به موضوع قیمت نفت باز‌ می گردد. روس‌ها همچون بسیاری از تولیدکنندگان نفت اعتقاد دارند که قیمت مناسب برای نفت در بازارهای جهانی رقمی بین ۶۵ تا ۷۵ است. در این راستا آنتون سیلوانف، وزیر دارایی روسیه گفت: اوپک و روسیه احتمالا با آمریکا به خاطر سهم آن در بازار نفت می جنگند حتی اگر عاقبت آن بیرون رفتن از توافق اوپک و کاهش قیمت‌ نفت باشد و اگر این قرارداد کنار گذاشته شود، قیمت نفت کاهش می یابد و سرمایه‌گذاری‌های جدید کم می شوند و تولید آمریکا پایین تر می رود چون هزینه تولید برای نفت شیل گرانتر از تولید متعارف است.

 

? این همه اما در حالی است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که فروپاشی توافق کاهش تولید میان کشورهای تولیدکننده نفت احتمالا به کاهش شدید قیمت‌های نفت تا مرز ۴۰ دلار منجر خواهد شد که نتیجه طبیعی آن کاهش شدید درآمدهای نفتی این کشورها و بحران‌های اقتصادی  خواهد بود. مرتضی بهروزی‌فر کارشناس اقتصاد انرژی در گفت و گو با نفت‌خبر در خصوص ادعای ترک توافق کاهش تولید توسط روس‌ها گفت:

 

? هم روس‌ها و هم عربستان سعودی به شدت به درآمدهای نفتی احتیاج دارند و به خوبی می‌دانند که اولین تاثیر خروج از توافق کاهش تولید ریزش قیمت نفت در بازارهای جهانی و نتیجه ریزش قیمت‌ها در اقتصاد این دو کشور انعکاس خواهد یافت‌

 

? این کارشناس اقتصاد انرژی در مورد روسیه با آمریکا در بازارهای جهانی نیز گفت. استدلال وزیر دارایی روسیه در مورد افزایش سهم آمریکا از بازار بین‌المللی نفت به دلیل  پایبندی  به توافق کاهش تولید نیز چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. چرا که امریکا علی رغم افزایش تولید نفت در سال‌های اخیر همچنان یک وارد کننده خالص این کالای استراتژیک است و برای بدست آوردن سهمی هم اندازه روسیه و عربستان در بازارهای جهانی فاصله‌ای زیاد دارد.

 

?استدلال مخالفان توافق کاهش تولید در  مورد تاثیر افزایش قیمت نفت بر افزایش تولید نفت شیل نیز گفت: این تئوری ۱۲ سال پیش مطرح بود. سیاست آمریکا در مورد افزایش تولید نفت در سال‌های اخیر موجب رشد سرمایه‌گذاری و  بهبود تکنولوژیک فرآیند در تولید نفت شیل و در نتیجه کاهش هزینه‌های تولید شبل شده است. بنابراین این تئوری در حال حاضر کارآمد نیست.

 

? بهروزی‌فر در مورد سرنوشت توافق کاهش تولید نیز گفت: من فکر می‌کنم توافق کاهش تولید ادامه خواهد یافت. مگر آنکه شاهد اتفاقی خاص، نظیر به صفر رسیدن صادرات نفت ونزوئلا و یا لغو معافیت‌ها از تحریم نفت ایران در سمت عرضه باشیم که در این صورت هم اعضای توافق می‌توانند کمبود عرضه در چهارچوب آن تامین کنند.

در باره hashtarkhani

همچنین بررسی کنید

نکاتی مهم از قراردادهای (BOT)

دکتر یاسر هشترخانی حقوقدان و تحلیل‌گر مسائل سیاسی در باره قردادهای (BOT) می‌نویسد: نكاتی مهم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *