دکتر یاسر هشترخانی، رئیس مؤسسه حقوقی عدالت رهیاب؛ در این یادداشت درباره حضانت فرزند پس از ازدواج مجدد مادر مینویسد: بر اساس اصلاحیه قانون مدنی ، کودکانی که والدین آنها با هم زندگی نمیکنند اعم از دختر و پسر ، تا سن 7 سالگی مادر نسبت به پدر در اولویت قرار دارد.حضانت، به زبان ساده نگاه داشتن طفل ، مواظبت ، مراقبت و تربیت او و تنظیم روابط او با خارج است. نگاهداری و مراقبت از کودک شامل موارد مختلفی از جمله تعلیم آداب مختلف اجتماعی ، فراهم کردن فضای مناسب جهت تفریح ، بهداشت و آرامش او میشود. بهطور کلی هر آنچه که کودک برای رشد و بالندگی به آن نیاز دارد در مقوله حضانت میگنجد.
بر اساس اصلاحیه قانون مدنی ، کودکانی که والدین آنها با هم زندگی نمیکنند؛ اعم از دختر و پسر ، تا سن 7 سالگی مادر نسبت به پدر در اولویت قرار دارد. سابق بر اصلاحیه فوق، مادر تا دو سالگی برای حضانت کودک در اولویت بود اما با اصلاح قانون مدت اولویت مادر تا 7 سالگی کودکان افزایش یافته است. پس از این سن دختران تا 9 سالگی و پسران تا 15 سالگی ، تحت حضانت پدر قرار خواهند گرفت. پس از سن بلوغ یعنی دختران در 9 سالگی و پسران در 15 سالگی ، به طور کامل حق خواهند داشت که انتخاب نمایند با کدام یک از والدین تمایل دارند که زندگی کنند.
موردی که می بایست به آن اشاره شود؛ آن است که اگر مادر در مدتی که حضانت کودک با اوست مبتلا به جنون شود یا ازدواج مجدد نماید، حق حضانت با پدر خواهد بود. اما اگر حضانت از طریق توافق میان زوجین به مادر واگذار شده باشد، صرف ازدواج مجدد مادر، حق حضانت او را نسبت به کودک از بین نخواهد رفت.