تناقض گویی های وزیر انرژی عربستان:
⭕️اگر اقدامات ما نبود، قیمت نفت چند برابر میشد
?خالد فالح، وزیر انرژی عربستان، در ادعایی بیاساس ایران را به تهدیدی برای عرضه جهانی انرژی دانست و از جامعه بینالمللی خواست آن چه را که تهدید ایران علیه امنیت جهانی انرژی خوانده است، متوقف کند.
?به گزارش گروه انرژی نفت خبر، مقامات سعودی به سیانان گفتهاند که عربستان ظرفیت گستردهای دارد تا آن بخش از نفت ایران را که در اثر تحریمهای آمریکا از بازار کنار رفته است جبران کند، اما خطر بزرگتر، احتمال وقوع تنش در منطقه است.
?فالح در حاشیه نشست اوپک در وین به سیانان گفت: «من نگران خطراتی هستم که از جانب بازیگران دولتی و غیر دولتی منطقه متوجه امنیت تامین نفت است.»
?او در صحبتهایش به حملات اخیر به تانکرها و خطوط نفتی و همچنین یورشهایی اشاره کرد که از سوی پهپادهای یمنی انجام میشود. به اعتقاد او، حملات اخیر از سوی گروهای دستنشانده ایرانی انجام میشوند.
?فالح که وزیر انرژی بزرگترین کشور صادر کننده نفت به شمار میآید، میگوید که این دست اتفاقها، خطری برای تامین انرژی جهانی به شمار میآیند.
?ایران و عربستان طی دهههای اخیر خود را در قالب دشمنان سیاسی یکدیگر نشان دادهاند. افزایش تنشها در خاورمیانه میان تهران و آمریکا نگرانیها درباره وقوع مناقشه در تنگه هرمز که مهمترین منطقه در ترانزیت نفت در سراسر جهان به شمار میآید، افزایش داده است. تقریبا یک چهارم تولیدات جهانی نفت از تنگه هرمز عبور میکند.
?وزیر نفت سعودی در این زمینه میگوید: «ما همه آن چه را که برای دفاع از کشورمان، اموالمان، خطوط کشتیرانیمان لازم است، انجام میدهیم. ما می خواهیم تضمین کنیم که امنیت انرژی در جهان نمیتواند توسط هیچ کشوری به گروگان گرفته شود.»
ایران قویا هرگونه مداخله در حمله به تانکرهای نفتی در منطقه را تکذیب کرده و آن را مشکوک نامیده است.
?فالح گفته است که عربستان سعودی، با موفقیت صدها تلاش برای هدف قرار دادن تاسیسات انرژی در عربستان را خنثی کرده است.
?مشخص نیست که عربستان معتقد است کدام بازیگر در پس این حملات حضور دارد اما وزیر نفت این کشور بر تلاشهای جمعی برای حفاظت از منابع انرژی تاکید دارد.
?او میگوید: «جهان باید متوجه این رویدادها باشد و به ما در دفاع از تامین انرژی جهانی بپیوندد. عربستان به تنهایی نمیتواند چنین کند.»
اگرچه قیمت نفت در هفتههای اخیر و به دنبال تنشها در خاورمیانه افزایش پیدا کرده است، اما این قیمت همچنان در وضعیت متعادلی به سر میبرد.
?در حقیقت اوپک و شرکایش به رهبری روسیه، طی هفته جاری تصمیم گرفتند که توقف افزایش تولید نفت را برای حمایت بیشتر از قیمت ها ادامه دهند.
?فالح در پاسخ به این سوال که چرا قیمت نفت بیشتر از اینها افزایش پیدا نکرده است، گفت که این موضوع به اطیمنان و ثباتی برمیگردد که در عربستان وجود دارد. او اضافه کرد که این کشور قدرت دفاع از خود و آرام نگهداشتن بازار را دارد.
?وی مدعی شد که «اگر عربستان اقداماتی که اکنون انجام داده است، انجام نمیداد، قیمت نفت چند برابر آن چیزی میشد که اکنون وجود دارد.»
?مقامات سعودی تاکید میکنند که امیدوارند جنگ با ایران قابل اجتناب باشد. فالح میگوید که در چنین جنگی همه طرف ها «بازنده» خواهند بود اما «ایرانیها بزرگترین بازنده چنین جنگی به شمار خواهند آمد.»
?اوپک روز دوشنبه علاوه بر توافق بر سر مدیریت تولید نفت، به سوی همکاری بیشتر با متحدان خود و دولتهای غیر اوپکی رفت. این موضوع پس از 5 ساعت مشاجرات سنگین درباره چگونگی این همکاری انجام شد. فالح تایید میکند که برخی عدم توافقها درباره این همکاری باعث شد تا نشست تا این اندازه طولانی شود.
?عربستان برخلاف ایران اعتقاد دارد که گسترش این نوع همکاریها به کوچک شدن و تضعیف اوپک منجر نمیشود. بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران گفته بود که این دست روندها و غلبه عربستان و روسیه بر تصمیمگیریهای اوپک این سازمان نفتی را به سوی مرگ پیش خواهد برد.
?پس از کاهش سهم اوپک در بازار جهانی نفت، این سازمان تصمیم گرفت تا روسیه را در تصمیمگیریهای خود مشارکت دهد. اکنون آمریکا بزرگترین تولید کننده نفت جهان به شمار میآید و همین موضوع نیز چالشهایی درباره تولید و فروش نفت از سوی اوپک ایجاد کرده است. با توجه به ذخایر نفت شیل، آمریکا به زودی میتواند به جز عربستان از همه کشورهای عضو اوپک بیشتر نفت تولید کند.
?با کاهش تولید نفت در ونزوئلا، آمریکا فضای بیشتری برای مانور در بازار نفت پیدا کرده است. وزیر نفت عربستان می گوید که این کشور آمادگی انطباق با شرایط جدید را دارد و تلاش میکند تا تضمین کند که همه تولید کنندگان نفت میتوانند به ثروت ناشی از این صنعت دست یابند.