صفحه اصلی / مسائل نفتی کشور / بنزین دو نرخی تا ماه آینده

بنزین دو نرخی تا ماه آینده

? مرور مطالب نفتی روزنامه‌ها/ بنزین دو نرخی تا ماه آینده

? روزنامه خراسان، امروز چهارشنبه 28 فروردین با استناد به خبرهای دو خبرگزاری، از بنزین دو نرخی گزارش داد . هرچند قیمتهای پیشبینی شده در این گزارش کاملا متناقض بود! خراسان نوشت: در حالی که مدت هاست، حرف و حدیث ها و مطالباتی درخصوص لزوم اصلاح نحوه توزیع بنزین و یارانه های پنهان برای پیشگیری از قاچاق و کنترل مصرف مطرح است، دیروز منابع خبری از اتخاذ تصمیماتی در هیئت دولت و جلسه سران قوا در این زمینه خبر دادند که بر اساس آن بنزین تا کمتر از یک ماه آینده دونرخی و سهمیه بندی خواهد شد. خبرگزاری فارس در این خصوص نوشت: طبق تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، کمتر از یک ماه دیگر بنزین دو نرخی و مجدد سهمیه بندی خواهد شد. در این زمینه قیمت بنزین سهمیه بندی تغییر نخواهد کرد. قیمت دوم بنزین نیز افزایش چندانی نخواهد یافت و میزان این افزایش احتمالا کمتر از ۳۰ درصد خواهد بود. این در حالی است که در ماه‌های گذشته روند بازیابی کارت‌های سوخت برای ورود به فرایند سهمیه‌بندی آغاز شده است. در همین حال یک منبع آگاه در گفت وگو با خبرنگار خراسان تاکید کرد: این موضوع در جلسه سران قوا بررسی شده اما به تصمیم یا مصوبه ای نرسیده است. همزمان خبرگزاری آنا نیز روز گذشته به نقل از منابع خبری خود نوشت: افزایش قیمت بنزین تا پیش از ماه مبارک رمضان قطعی شده و عرضه بنزین، کارتی و دونرخی می‌شود. خبرنگار آنا کسب اطلاع کرد که افزایش قیمت بنزین به لیتری ۳۰۰۰ تومان و افزایش نیافتن قیمت گازوئیل در دستور کار است. بر این اساس، در این‌باره سناریوهای مختلفی در وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه مطرح شده که براساس آن سهمیه مناسبی برای خودروها به خصوص ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله تاکسی‌ها در نظر گرفته و اضافه بر آن با نرخ دیگری که یارانه کمتری به آن تعلق می‌گیرد، عرضه شود.

? خراسان در ادامه نوشت: طی روزهای اخیر، سازمان برنامه گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن حدود 900 هزار میلیارد تومان یارانه در کشور توزیع می شود که سهم یارانه های پنهان از جمله بنزین در این مقدار بسیار زیاد است. این سازمان در گزارش خود خواستار بازنگری در نحوه توزیع این یارانه ها شده است. سهم 17 برابری دهک ثروتمند نسبت به دهک فقیر، از یارانه پنهان بنزین بررسی های سازمان برنامه نشان می دهد که هر ایرانی در بالاترین دهک درآمدی، تقریباً 17 برابر یک فرد در دهک اول، معادل با ماهانه 291 هزار تومان از یارانه پنهان بنزین استفاده می کند. با این حال، خبر دو نرخی شدن بنزین را می توان اقدامی بس دیرهنگام در این خصوص تلقی کرد. هر چند هنوز آن چیزی که درباره منطق این اقدام گفته می شود، کنترل مصرف بنزین است.

? روزنامه تعادل در گزارشی با عنوان “معنای نوسان اخیر نفت خام برای ایران” به موضوع فروش نفت ایران پرداخت و نوشت : “درآمد ایران از محل فروش نفت نسبت به سال گذشته 46 درصد کاهش را تجربه کرده است. در حالی که این روزها متوسط قیمت نفت در حال بالاتر رفتن است، این تفاوت با هر چه بالاتر رفتن قیمت کمتر می‌شود؛ نکته مهم اما در این است که بخشی از افزایش قیمتی که اخیرا رقم خورده است در واکنش به احتمال تمدید نشدن بخشی از معافیت برای مشتریان نفتی ایران بوده است. در چنین وضعیتی اگر بازار درست پیش‌بینی کرده باشد طبق برآوردی که چندی پیش بلومبرگ منتشر کرد احتمالا صادرات نفت خام ایران با کاهشی حدود روزانه 200 هزار بشکه‌ای روبرو خواهد شد.

? در ادامه این گزارش آمده است : وضعیت فروش نفت خام ایران اکنون به یکی از عوامل ابهام‌آمیز بازار نفت خام که همواره موجب نوسان می‌شود تبدیل شده است، بلومبرگ دیروز در گزارشی نوشت که برخی از خریداران آسیایی نفت خام ایران از خرید برای ماه بعد خودداری کرده‌اند چرا که هنوز مشخص نیست تکلیف معافیت‌ها چه خواهد شد. معافیت‌ها در هفته نخست ماه می‌به پایان می‌رسند. از آن‌جایی که محموله‌های نفت خام برای اینکه از ایران به شرق آسیا برسد به 20 روز زمان احتیاج دارد، برخی از پالایشگاه‌های ژاپنی به بلومبرگ گفته‌اند که احتمالا نخستین محموله‌های نفت و میعانات گازی که از ایران وارد خواهند کرد در ماه ژوئن به این کشور می‌رسند. هند اما گفته است که از آن‌جایی که محموله‌های ایران ظرف یک هفته به این کشور می‌رسد ممکن است در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات برای معافیت، برای ماه می‌نیز از ایران نفت خام وارد کند. از سوی دیگر تولید نفت خام ایران به دلیل سیلاب اخیر با کاهش روبرو شده است، هر چند به نظر می‌رسد به دلیل کاهش قابل توجه صادرات نفت خام نسبت به گذشته، مشکل خاصی در این زمینه ایجاد نشود.

در باره hashtarkhani

همچنین بررسی کنید

سربرگ پتروشیمی، تضمینی برای دریافت فاینانس

روزی که سربرگ پتروشیمی، تضمینی برای دریافت فاینانس بود!   یاسر هشترخانی کارشناس حوزه نفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *