مرور مطالب نفتی روزنامهها/ افق قیمتی نفت خام چیست؟
? امروز شنبه پنجم مردادماه روزنامه اعتماد مصاحبه خود با سفیر انگلستان را منتشر کرده است. سفیر انگلستان در بخشی از این گفت و گو گفته است: ما از تجارت مشروع نفت ايران حمايت ميكنيم و آن را به عنوان بخشي از فعاليتهاي اقتصادي مشروع ايران ميدانيم. ما همواره گفتهايم كه اينستكس بايد كار خود را با بخشهايي آغاز كند كه از فوريت بيشتري برخوردار هستند مانند نيازهاي بشردوستانه و اين كاري است كه اينستكس دنبال ميكند. با اين همه ما فكر ميكنيم كه ايران بايد بتواند نفت خود را بفروشد و اين مسالهاي است كه بايد به ايالات متحده امريكا نيز گفته شود…
? وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد طرح اروپاییها برای خرید نفت ایران گفت: بريتانيا مشتري نفتي ايران نبوده است. من خيلي واضح درباره اينكه در تلاش هستيم چكار كنيم تا سطح تجارتمان با ايران افزايش پيدا كند، صحبت كردهام اما زماني كه بحث خريد نفت مطرح ميشود بايد اين حقيقت را بپذيريم كه در اتحاديه اروپا نفت توسط كمپانيهاي خصوصي و نه دولتها خريداري ميشود.
? سفیر انگلستان در ایران در مورد توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق نیز به اعتماد گفت: دولت جبلالطارق كه نفتكش را توقيف كرد و نيز دولت بريتانيا در لندن هر دو به صراحت اعلام كردهاند كه توقيف نفتكش حامل نفت ايران به دليل الزاماتي بوده كه قانون اعلام كرده است. تحريمهاي اتحاديه اروپا عليه سوريه ملزم ميكند كشتيهايي كه به سمت نهادها يا اهداف تحريمي در داخل حريم اروپا ميروند، متوقف شوند. نفتكش مدنظر در حريم آبي اتحاديه اروپا و آبهاي جبلالطارق بوده و به همين دليل جبلالطارق آن را توقيف كرده است.
? روزنامه دنیای اقتصاد هم در گزارشی با عنوان “خرید نفت چین از ایران ادامه دارد” نوشت: چین بهعنوان بزرگترین خریدار نفت در آسیا، ماه گذشته میلادی حدود ۸۶۰ هزار تن از ایران نفت خام خریداری کرده است. به این ترتیب با وجود تحریمهای سرسختانه آمریکا علیه ایران، جریان نفت کشور به سمت چین همچنان ادامه دارد حتی اگر میزان آن به کمترین سطح در ۹ سال گذشته رسیده باشد. به گزارش بلومبرگ، آمار رسمی گمرک چین در روز جمعه نشان داد که این کشور در ماه ژوئن (خرداد-تیر) ۸۵۵ هزار و ۶۳۸ تن برابر با ۲۰۹ هزار بشکه در روز از ایران نفت خام وارد کرده است. این میزان واردات کمتر از ماه مه و همچنین کمترین سطح از میانه ۲۰۱۰ به این سو بوده است. با وجود خطر گرفتار شدن چین به عواقب تحریمهای آمریکا علیه ایران، این کشور همچنان به خرید نفت از ایران ادامه میدهد. اخیرا یک شرکت چینی به علت خرید نفت از ایران مورد تحریمهای آمریکا قرار گرفت.
? در بخش دیگری از این گزارش میخوانیم: یکی از گمانههایی که در رابطه با نفت وارد شده به چین در ماه ژوئن وجود دارد، این است که احتمال دارد این محمولهها تا پیش از پایان مهلت معافیت از تحریمها در تاریخ دوم مه خریداری شده و با توجه به فاصله سه تا چهار هفتهای دریایی میان ایران و چین، در ژوئن به مقصد رسیده است. بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت مشاورهنفت و گاز FGE، اوایل ماه مه، یعنی زمانی که مجوز معافیت خرید نفت ایران از سوی آمریکا در حال منقضی شدن بود، حدود ۴۵۰ هزار بشکه از نفت خام ایران به چین ارسال شده است. بررسیها نشان میدهد در حال حاضر نیز نفتکشها میلیونها بشکه نفت خام ایران را به سمت چین حمل میکنند اگرچه این محمولهها در بازار چین به مصرف نرسند و در انبارهای اجارهای در چین ذخیره شوند. محمولههای انبار شده در چین، در آمار گمرک این کشور بهعنوان نفت وارداتی ثبت نمیشوند.
? تعادل، امروز در گزارشی با عنوان” افق قیمتی نفت خام چیست؟” نوشت: اینکه قیمت نفت خام در چند روز اخیر معاملاتی روند صعودیاش را هر چند با شیب کم حفظ کرد و دفتر معاملاتی این هفته را با سود بست از نظر تحلیلگران نشانه این تلقی شده است که معاملهگران تا حدودی نگران آنچه که در تنگه هرمز در حال رخ دادن است هستند. البته شیب ملایم افزایش قیمت نفت خود نشان میدهد آنها احتمال یک درگیری نظامی را پایین میدانند. این نکتهای است که کارستن فریچ تحلیلگر کامرزبنک هم به سی ان بیسی گفته است. او میگوید که به نظر میرسد «اکثریت» معاملهگران درگیری نظامی حداقل به شکلی که بر تردد نفتکشها در خلیج فارس اثر بگذارد را محتمل نمیدانند.قیمتها در سه روز اخیر از گزارشی که افت ذخایر نفت خام ایالات متحده را نشان میداد هم تاثیر گرفته و تقویت شدند. روز چهارشنبه انتشار گزارش موسسه امریکن پترولیوم نشان داد که سطح ذخایر نفت امریکا در هفته منتهی به ۱۹ ژوییه بیش از حد انتظار کاهش پیدا کرده و با ۱۱ میلیون بشکه کاهش به ۴۴۹ میلیون بشکه رسیده است.