صفحه اصلی / مسائل نفتی کشور / اختلاف میان روسیه و عربستان و کاهش بازار نفت

اختلاف میان روسیه و عربستان و کاهش بازار نفت

اختلاف میان روسیه و عربستان و کاهش بازار نفت

با ایجاد اختلاف میان روسیه و عربستان، اوضاع نفت بدتر از هر زمان دیگری شده است به گونه ای که بازارها در روز گذشته شدیدترین سقوط قیمت نفت در 10 سال اخیر را مشاهده کردند.

به گزارش گروه انرژی نفت خبر از زاویا، بعد از مخالفت روسیه با پیشنهاد کاهش تولید به قصد مقابله با آثار منفی ویروس کرونا بر بازار نفت در جریان نشست اخیر اعضای اوپک پلاس و همچنین رفع محدودیت تولید نفت که به تلافی مخالفت روسیه از سوی اعضای اوپک انجام شد، نفت برنت بیشترین کاهش روزانه قیمت خود را در ۱۱ سال اخیر در روز جمعه در چشم دید.

جان کیلداف، از موسسه آجیان در نیویورک می‌گوید قیمت نفت به این دلیل سقوط کرد که اوپک تصمیم گرفت خود را از اتحاد گذشته خارج کند و در عین حال روسیه نیز به طور آشکاری تصمیم گرفته تا رویکرد زمین سوخته در مورد نفت را در پیش گیرد تا همه بازار نفت را از آن خود کند.

همه اینها باعث شد با معاملات آتی نفت برنت بیشترین سقوط خود از دسامبر ۲۰۰۸ را تجربه کند و با افت ۴٫۷۲ دلار یا ۹٫۴ درصد به رقم ۴۵٫۷۲ دلار برسد. معاملات آینده نفت وست تگزاس اینترمدین نیز با کاهش ۴٫۶۲ دلار یا ۱۰٫۱ درصد سقوط  به ۴۱٫۲۸ دلار رسید که پایین ترین رقم از سال ۲۰۱۶ به شمار می آید.

به هر حال این اتفاقات سبب شده تا نفت برنت و نفت تگزاس اینترمدیت در سال جاری با ۳۰ درصد افت قیمت مواجه شوند. تعداد افرادی که در سراسر جهان در اثر شیوع ویروس کرونا گرفتار شده‌اند به صد هزار تن رسیده است.

بسیاری از فعالیت های تجاری متوقف و صنعت حمل و نقل نیز زمین گیر شده است. همه این ها تاثیراتی دوچندان بر قیمت نفت گذاشته اند. اختلاف کنونی میان روسیه و عربستان یادآور اوضاع سال ۲۰۱۴ است که در آن رقابت روسیه و عربستان برای تسلط بر بازار نفت و اضافه شدن نفت شل آمریکا سبب شد تا قیمت شدیداً افت کند.

به هر تقدیر اوپک برای جلوگیری از وخامت بازار در نفت پیشنهاد کاهش تولید یک و نیم میلیون بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۰ ارائه کرده بود. در حالیکه تصور می شد این پیشنهاد نهایی شود اما روسیه در مذاکرات نهایی مخالفت پیشین خود را با این پیشنهاد تکرار کرد.

به این ترتیب، همه تولیدکنندگان نفت مجاز خواهند بود که از روز اول آوریل هر چه قدر که می خواهند نفت تولید کنند چراکه اوپک به تلافی مخالفت روسیه با پیشنهادش تصمیم گرفت تا هر گونه محدودیت نسبت به تولید نفت را بردارد.

با وجود این، گزارش شده است که محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک گفته است که برای تصمیم گیری درباره کاهش تولید، نشست های غیر رسمی در هفته های آینده انجام خواهد شد هر چند که با توجه به اوج اختلافات میان اعضا بعید به نظر می‌رسد که این نشست تا بتواند در آینده ای نزدیک به نتیجه برسد.

در باره hashtarkhani

همچنین بررسی کنید

نفت شیل آمریکا آینده ندارد

تحلیل گزارش ElA توسط دکتر یاسر هشترخانی  نفت شیل آمریکا آینده ندارد/ عمده اکتشافات به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *